Deride Renk Tamiri

Renk Hasarlarının Nedenleri

Evlerimizde, işyerlerimizde bulunan deri mobilyalarda; zaman, bakımsızlık, yanlış temizlik ürünleri ve/veya çeşitli kazalar sebebiyle yüzey hasarları ve renk hasarları oluşur. Peki deride renk tamiri nasıl yapılmalıdır? Cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
Napa tipi deri mobilyalarda bu gibi hasarlar kolaylıkla son kullanıcılar tarafından da The Leather Specialist Taze Deri ürünümüzle tamir edilebilir.
Hasarlı kısmın sağlam ve uzun ömürlü bir şekilde tamir edilebilmesi için derinin özelliğini yitirmemiş olması, fazla kırılgan olmaması ve deri içine ter, yağ ve diğer sıvıların işlememiş olması gerekir. Kısacası hasar oluştuktan ve fark edildikten sonra, kısa bir süre içinde yüzey tamire alınmış olması gerekir.
Napa tipi derilerde, tamire başlanmadan önce tüm deri yüzeyi kirlilik durumuna göre The Leather Specialist Hafif Deri Temizleyici ya da The Leather Specialist Güçlü Deri Temizleyici ile sünger ya da fırçamız yardımıyla temizlenmeli ve deri kendi halinde kurumaya bırakılmalıdır. Ancak temizlik işlemine başlamadan önce ürünleri görünmeyen bir yerde, kısımda denemenizi önemle tavsiye ederiz. Bir farklılık, renk solması, temizlik sırasında derinin renginde koyulaşma gibi bir durum olması durumunda çekinmeden bizlere danışabilirsiniz.

Deri Boyama

Temizlik sırasında aşırı güç kullanımı kesinlikle önlenmeli ve temizleyicilerin yüzeyde kuruması engellenmelidir. Bu sebeple ufak alanlarda temizlik yapılmalıdır. Bütün bir koltuk tek seferde değil de kısım kısım işleme alınmalıdır. Örneğin; Sırt dayama kısmı, tek kol dayama, sadece oturum kısmı gibi bölümlere ayırarak işleme almanızı tavsiye ederiz. Temizliğe başlamadan önce deri yüzeyini nemli bir bezle silmenizi, serbest tozları yüzeyden almanızı ve diğer çıkamayan kirleri yumuşatmanız temizliğin sonucu, malzeme kullanımı ve etkisi açısından oldukça önemlidir. Nemli bezle temizlik sırasında renkte koyulaşma oluyorsa bu derinizin o kısmının hasarlı olduğunun, deri yüzeyinde koruyucu Üst Kaplamanın ve boya katının hasar gördüğünü ve bu sebeple suyu/sıvıları emdiğinin bir işaretidir. Bu gibi kısımlar fazla ıslatılmamalı ve temizlik sırasında dikkatli olunmalıdır. Bu hasarlı kısımlara dikkat edilmez ve yoğun bir temizlik yapılırsa beze boya geçmesi, boya solması görülür.
Dikkatli ve özenli biçimde temizlenen tüm deri yüzeyi kendi halinde, güneş ve ısı kaynaklarından uzak bir biçimde kurumaya bırakılır. Kurumuş olan yüzeyin tamir edilecek kısımları, The Leather Specialist Spirit isimli ürünümüz ile dikkatli ve özenli biçimde silinir. Spirit deri yüzeyindeki yağ, wax, silikon, vb kalıntıları temizleyen oldukça etkili ve nazik bir solvent temizleyicidir. Ancak bu etkili ürünümüz deri içine işleyen yağlar için yeterli değildir ve deri içine işleyen yağlar tamamen temizlenmeden renk tamiri yapılması durumunda tamir tutunmayacaktır. Deri içine işlemiş yağlar profesyonel ürün ve yöntemlerle deri içinden çıkartılabilir. Bu sebeple yoğun bir yağ söz konusu ise bizleri arayarak hizmet almanızı tavsiye ederiz.
Spirit ile güzelce silinen yüzey kendi halinde kuruduktan sonra yüzey eşitsizlikleri 1000 ya da 2000 Deri zımparası ile eşitlenir ve zımpara tozları temiz-kuru bir bezle yüzeyden alınır.

Deride Renk Tamiri Nasıl yapılır?

Temizlene ve hazırlanan yüzeye The Leather Specialist Taze Deri-Deri Boyası ince katlar halinde uygulanır. İlk kat kesinlikle tamponlayarak uygulanmalı ve saç kurutma makinesi yardımıyla kurutulmalıdır. Tamamen kuruyan ilk katın üzerine ikinci kat dikkatli ve özenli biçimde uygulanmalı ve yine kurutulmalıdır. Gerekiyorsa üçüncü bir kat da tatbik edilebilir. Ancak uygulama sırasında sabırlı olunması, çok ince katlar halinde uygulamanın yapılması tamir performansı için oldukça önemlidir.
Renk tamiri gerçekleştikten 24-48 saat sonra yüzey The Leather Specialist Deri Koruyucu yada The Leather Specialist Deri Kalkanı ile muhakkak korumaya alınmalıdır.